© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif

De winaars van de kinderrechten- kerstwens wedstrijd 2010

KIDZWISE POSTERv2lr.jpg

Actie bedenken

Win jij een i-pod met je kerstwens
Kerst is het feest van vrede en veiligheid. Met de kerst denken veel mensen even aan een ander, aan mensen die het minder goed hebben.
Er zijn in de wereld ook veel kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Ook in Nederland zijn grote verschillen tussen kinderen die het goed en minder goed hebben. Alle landen hebben al twintig jaar geleden in een verdrag afspraken gemaakt over kinderrechten. Maar niet iedereen houdt zich daar aan. Regeringen, soldaten, maar ook ouders en andere volwassenen overtreden soms kinderrechten. Aandacht voor kinderrechten is dus belangrijk en kinderen moeten ook meedenken en meepraten.  

Het Kinderrechtencollectief wil graag dat jij met een kerstwens laat zien wat jij kinderen en jongeren toewenst die het moeilijk hebben. Dat mag in de vorm van een foto, een filmpje, een verhaal, een gedicht of nog iets anders. Stuur je kinderrechtenwens aan de website www.kidzwise.nl vr 1 januari 2011.

De leukste kinderrechtenwensen worden gepresenteerd op de website www.kidzwise.nl. En voor de bedenkers van de allerbeste, allermooiste en aller-origineelste wens is er ook nog een i-pod. De belangrijkste wensen stuurt het Kinderrechtencollectief aan de regering en de Tweede Kamer.