© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif

De winaars van de kinderrechten- kerstwens wedstrijd 2010

KIDZWISE POSTERv2lr.jpg

Kinderrechten

Kinderrechtenverdrag

Alle kinderrechten staan in het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Landen die het Kinderrechtenverdrag ondertekenen moeten er alles aan doen om de kinderrechten uit het Verdrag na te leven. Het Kinderrechtenverdrag gaat eigenlijk over alles waar je mee te maken kunt krijgen, vanaf je geboorte tot aan je achttiende verjaardag. Het gaat over school, wonen, gezondheid, geloof, ouders en vrienden. Maar ook over kindermishandeling, kinderarbeid, oorlog en vluchtelingen. Het Verdrag voor de Rechten van het Kind geldt voor 193 landen. En ook voor Nederland Lees op www.kinderrechten.nl alles over kinderrechten!

Klik hier voor de kinderrechtenboekenkast.


Kinderrechtendag

Op 20 november 1989 is het Verdrag voor de Rechten van het Kind door de Verenigde Naties aangenomen. Daarom is elke 20 november een internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Allerlei organisaties besteden dan extra aandacht aan kinderrechten. Dit jaar vieren we het 20 jarig bestaan van het Verdrag. Daarom vieren we het KidzWise feest dit jaar samen met Unicef en wordt de dag afgesloten met een spetterend feest, waar de prijsuitreiking van de KidzWise Award plaats zal vinden.


Luister naar kinderen!

Kinderen hebben geen stem als het gaat om politieke verkiezingen, maar ze hebben wel een stem om te laten horen. Daarom is Plan EU met een actie begonnen: www.ihaveavoice.eu Kinderen kunnen hier hun stem laten horen. Deze stemmen zullen op 17 november 2009 aangeboden worden aan het Europese Parlement. Het gaat over het belang van kinderrechten en dat we moeten luisteren naar kinderen als het gaat om wat ze nodig hebben om op te kunnen groeien tot volwaardige wereldburgers. Stuur deze link door naar alle kinderen die je kent en roep ze op om op te komen voor hun eigen rechten!